Erasmus + Öğrenim Hareketliliği 2021-2022 Akademik Yılı Başvuru Duyurusu

ERASMUS + ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2021-2022 AKADEMİK YILI BAŞVURU DUYURUSU

Başvurular;    7 Şubat 2021 tarihinde başlayıp,  8 Mart 2021 tarihinde saat 16:00’da sona erecektir.

Başvurusu uygun bulunan aday adayı öğrencilerin listesi, 15 Mart 2021 tarihinde saat 16.00’da Erasmus web sayfasında ilan edilecektir.

DİKKAT

2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ programı çerçevesinde Öğrenim Hareketliliğine başvuru yapacak olan öğrenciler 28/02/2020 tarihinde yapılan Erasmus dil sınavına girmiş ve geçer not almış ise yeniden dil sınavına girmek zorunda değildir. Bunun dışında YDS/YÖKDİL ve eş değerliliği olan sınav sonuçları geçerlidir.

Başvurular https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxRBjHbxLwxxdBY-Q-L1pAi4robfFDkjy965eoXjzTxOivMA/viewform linkinden yapılacaktır.

BAŞVURU İLE İLGİLİ GENEL KURALLAR

Başvuru ile ilgili ÖNEMLİ hususlar:

Başvurunuzu yaparken eğitim-öğretim kademenizi (ön lisans/lisans/yüksek lisans/doktora) doğru işaretleyiniz. İlgili fakülte ve bölüm ikili anlaşma kontenjanlarından yararlanılacağı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin alanları ile ilgili olarak ENSTİTÜ DEĞİL ilgili bölüm ve fakülteleri seçmeleri zorunludur.

COVID-19 tedbirleri gereği öğrenci görüşmeleri yapılmadığından evraklarınızı taratıp erasmus@bozok.edu.tr e-posta adresine göndermenizi tercih ediyoruz.

SEÇİM ÖLÇÜTLERİ

Erasmus+ Uygulama El Kitabı ilgili bütçe yılı seçim ölçütleriyle ilgili kurallar sayfa 12’de verilmiştir.

Ölçüt

Ağırlık Puan

Akademik başarı düzeyi

% 50 ( toplam puan üzerinden)

Dil seviyesi

% 50 ( toplam puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına (belgelemesi kaydıyla)

+ 15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+ 10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+ 10 puan

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

- 10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

- 10 puan

Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama

(Vazgeçme dilekçesi için son tarih: 30 Haziran 2021)

- 10 puan

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için:

Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır)

-10 puan

1 Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

2 Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.

Puan kesintileriyle ilgili açıklama:

ÖNEMLİ: Puan kesintileri Erasmus puanından (Akademik Ortalama+Dil Puanı ÷2) yapılacaktır. Dil Puanından kesinti YAPILMAMAKTADIR.

SEÇİM VE YERLEŞTİRME

HİBE MİKTARLARI

Öğrenci hareketliliği faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği ülkeler hayat standardı düzeylerine göre 3 gruba ayrılmış ve ülke grupları için aylık hibeler belirlenmiştir. Ülke grupları ve bu ülkelere gidecek öğrencilere verilecek aylık hibe miktarları (öğrenim hareketliliği için) aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Ülke Grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Hibe Öğrenim (Avro)

1. ve 2. Grup Program Ülkeleri

Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan,

500

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Sırbistan

300

Ulusal Ajans tarafından yayınlanan Sıkça Sorulan Sorular’da başvuru adaylarını ilgilendiren bölümler:

NOT: Sorularınız için erasmus@bozok.edu.tr adresine e-posta atınız.

08.02.2021 14:20